34 ko'rilgan
NO‘XAT VITAMINLAR MANBAYI!

•No‘xot tabiati issiq quruq don bo‘lib, to‘yimli ozuqaviy hususiyatga ega.
•Qora ranglisi auchliroqdir.
•U ko‘proq qaynatilgan holda iste’mol qilinadi.
•Qovurilgani ich qotishining oldini oladi.
•Uning qaynatmasi jigar va qorataloqdagi to‘qimalarni ochadi.
•No‘xat tanani yumshatadi, qon tarkibini yaxshilaydi, siydik haydaydi, ishtahani ochadi, o‘pkani har narsadan ortiq ozuqlantiradi. Shuning uchur, no‘xot unidan holvitar tayyorlanadi.
•No‘hotning qorinni dam qilish hususiyatini zira, ukrop, arpabidion yo‘qotadi.
•No‘xotning tarkibida S,  A,  V gurux vitaminlari va kalsiy kaliykremniy, magniy, natriy, oltingugurt, alyuminiy, temir yod, kobalt, marganes, mis, molibden, nikel, selen, rux, bo‘r kabi makro va mikro elementlar bor
Bu mavzu Turli maslahatlar bo'limida 23 Iyun da maqola yozgan. | 34 ko'rilgan

O'xshash maqolalar bilan tanishing

SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 30 Noy, 23 da maqola yozgan. | 74 ko'rilgan