NO‘XAT VITAMINLAR MANBAYI!
•No‘xot tabiati issiq quruq don bo‘lib, to‘yimli ozuqaviy hususiyatga ega.
•Qora ranglisi auchliroqdir.
•U ko‘proq qaynatilgan holda iste’mol qilinadi.
•Qovurilgani ich qotishining oldini oladi.
•Uning qaynatmasi jigar va qorataloqdagi to‘qimalarni ochadi.
•No‘xat tanani yumshatadi, qon tarkibini yaxshilaydi, siydik haydaydi, ishtahani ochadi, o‘pkani har narsadan ortiq ozuqlantiradi. Shuning uchur, no‘xot unidan holvitar tayyorlanadi.
•No‘hotning qorinni dam qilish hususiyatini zira, ukrop, arpabidion yo‘qotadi.
•No‘xotning tarkibida S, A, V gurux vitaminlari va kalsiy kaliykremniy, magniy, natriy, oltingugurt, alyuminiy, temir yod, kobalt, marganes, mis, molibden, nikel, selen, rux, bo‘r kabi makro va mikro elementlar bor