Vitaminlarning tabiiy manbalari
A — sabzi, sitrus mevalari, sariyogʻ, pishloq, tuxum.
D — sut, tuhum, baliq jigari, yogʻli baliq turlari.
E — makkajoʻxori, kungaboqar, zaytun moyi; noʻxat.
K — yashil bargli sabzavotlar, ismaloq, Bryussel gullari, oq karam va gulkaram, donlar.
Β1 — mol goʻshti, joʻxori, yongʻoq.
B2 — bugʻdoy kepagi, soya, brokkoli, jigar, tuhum sarigʻi, pishloq.
RR — yashil sabzavotlar, yongʻoqlar, donlar, xamirturush, goʻsht, tovuq, jigar, baliq, sut, pishloq.
V5 — xamirturush, dukkaklilar, qoʻziqorinlar, guruch, jigar, goʻshtlar.
V6 — yashil bargli sabzavotlar, goʻsht, jigar, baliq, sut, tuhum.
Β9 — yongʻoq, yashil barglin sabzavotlar, loviya, banan, apelsin, tuhum, goʻsht.
V12 — xamirturush, dengiz oʻtlari, jigar, ikra, tuhum, pishloq, sut, tvorog, goʻsht, baliq.
N — tuhum sarigʻi, jigar.
Beta-karotin — sabzi, maydanoz, ismaloq, koʻkatlar, qovun, pomidor, karam, brokkoli, oʻrik.