105 ko'rilgan
Kolbasa asosiy kanserogen hisoblanadi

 Kolbasa, sosiska va boshqa qayta ishlangan go'sht mahsulotlari Xalqaro Saraton tadqiqotlari agentligi tomonidan kanserogen deb tasniflanadi.

Masalan, kolbasaning pushti rangi natriy nitrit yoki kaliy nitritiga bog'liq. Ular mahsulotda botulizm patogenlarining rivojlanishiga to'sqinlik qiladi. Yutilganda bu moddalar kanserogen nitrozaminlarga aylanishi mumkin.

❗️Agar siz kolbasalarni muntazam iste'mol qilishdan voz kechmasangiz, unda siz ixtiyoriy ravishda saraton kasalligiga chalinish xavfini oshirasiz.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 26 Noy, 23 da maqola yozgan. | 105 ko'rilgan
Barcha blog qismidagi maqolalar Telegram kanallardan olindi. Maqoladagi username/linkni Telegram ilovasidan qidiring. Saytimiz ma'muriyati axborotdan foydalanish oqibatlari uchun javobgar emas, shu jumladan har qanday holatlarida ham javobgarlik o'z zimangizda.

O'xshash maqolalar bilan tanishing

SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 14 Dek, 23 da maqola yozgan. | 154 ko'rilgan
SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 29 Noy, 23 da maqola yozgan. | 149 ko'rilgan
SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 24 Apr da maqola yozgan. | 530 ko'rilgan