34 ko'rilgan
Maydalangan Zig‘ir urug‘i
 Ular tarkibida juda ko‘p miqdorda Omega-3, Omega-6 va Omega-9 moddalarini saqlab, undan baliq moyining hidi kelib turadi. Shu sabab ham uning ta’mini yaxshilash maqsadida kefir bn ichiladi
❗️Zig‘ir urug‘lari juda ko‘p miqdorda biriktiruvchi to‘qimalarni saqlab, organizmni shlaklar va toksinlardan tozalab, antioksidant xususiyatga ham egadir. Ularning tarkibidagi  Omega-3, Omega-6 va Omega-9 yog‘ kislotalari baliq moyiga qaraganda ko‘proqdir.  Zig‘ir urug‘lari ozishda yordam berib, moddalar almashinuvini tezlashtiradi, jigar va ichaklar holatini, teri, soch va tirnoq ko‘rinishini ham yaxshilaydi.

❗️Zig‘ir urug‘larini homiladorlik davrida, pankreatit va xoletsistit kasalliklarida iste’mol qilish tavsiya qilinmaydi.

Maydalangan zig‘ir urug‘larini 2 choy qoshiqini 1 stakan kefirga solib, 10 min.dan keyin ichish kerak. . Yoki  o‘zini iste’mol qilish mumkin .ammo ustidan ko‘p miqdorda suv ichish kerak .

100 g mahs.ning ozuq. qiymati: 20 g oqsil,
31 g yog‘
 13 g uglevod tash qilad
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 12 Avg da maqola yozgan. | 34 ko'rilgan