Dunyodagi eng qimmat ovqatlar Har bir restoran, menyuda eng iqtidorli gurmning eng nozik ta'mini tatib ko'rishga ixtisoslashgan. Biroq, ba'zi oshpazlar mehmonlarga nafaqat tovoqlarning ta'mi, balki bezatish va ular uchun narx sifatida ham ta'sir o'tkazishga qaror qilishdi. Lekin bir necha ming dollarga salatlar, pies va pizzalarni qadrlash uchun juda ko'p pul berilmaydi. 5 000 AQSh dollari Gamburger FleurBurger 5000 dunyodagi eng qimmatbaho idishlarni ochdi. Dunyoning eng qimmat favqulodda taomlarini Las Vegasdagi "Fleur" restoranida topish mumkin. Oziq-ovqat mahsulotining muallifi - shveytsariyalik Hubert Keller. FleurBurger 5000 o'z ichiga Kobe beef, foie gras va maxsus truffle sousini o'z ichiga oladi. 1995 yilda uzumdan tayyorlangan bir shisha Chateau Pétrus sharbati gamburgerga biriktirilgan. Bonus sifatida gurme do'sti uchun oddiy gamburger taklif qilamiz. Ovqatni buyurtma qilishda siz sifatli sertifikat olishingiz mumkin, shuningdek mijozning uyiga yuboriladigan eksklyuziv shisha. Bunday mamnuniyat uchun ajratiladigan mablag 'taxminan 5 ming AQSh dollarini tashkil etadi. Ammo o'rtacha AQSh oilasi oziq-ovqatga haftasiga 350 dollar sarflaydi va ehtimol, uning a'zolari eksklyuziv gamburgerlarga xizmat qiluvchi Las-Vegas restoraniga bormaydi. 2 000 AQSh dollari Go'sht pyagi Wagyu Go'shtli marmar mog'oridan olingan pirojnoe Wagyu English restorani Fence Gate Inn dunyodagi eng qimmatbaho do'kon hisoblanadi. Taomning yuqori narxi Yaponiyadan olib kelingan nodir va eksklyuziv go'sht turi bilan belgilanadi. Bundan tashqari, pirojnoe tarkibida trüflar (kilogramm 400 kilogramm), qo'ziqorinlar (kilogramm 400 dollar) va matsutake qo'ziqorinlari (kilogramm uchun 800 dollar) kiradi. Go'sht pirogi uchun sos sifatida 1982 yilda ishlab chiqarilgan 2 shisha Chateau Muton Rotshild vino narxi bir birlik uchun 1740 dollarni tashkil etadi. Wagyu Go'shtli pirog yuqoridan oziq-ovqat oltin bilan qoplangan. Butun pirojnoe narxi 15 ming va 2 ming dollarni tashkil qiladi. Salat Floretta Dengiz va Er narxi $ 1,000 Dunyodagi eng qimmat salat, ya'ni Ramon Blanning yuqori malakali ustasi muallifidir. Angliyaning Oksford shahridagi Le Manoir aux Quat Saisons restoranida taomni tanlay olasiz. Salatada oq beluga ikra, Cornish qoshiq go'shti, omar, omar, yosh yangi salat, zaytun moyi, qizil qalampir, maydalangan truffles, kartoshka va qushqo'nmas. Floret dengizining va Erning usti oltin folga bilan bezatilgan. Buyurtma berishni xohlagan har bir kishiga bir taom tayyorladi. Taxminan 1000 dollar uchun ajoyib salatning rohatlaning. 3 200 AQSh dollari Yoki Londondagi "Bombay Brasserie" restorandan "Dengiz xazinasi" dunyodagi eng qimmat turtki hisoblanadi. Ovqat tayyorlash uchun qimmatbaho dengiz mahsulotlari ishlatiladi: omar, omar, devoniyalik qand, salyangozlar va shilliqlar. Bunga qo'shimcha ravishda, retsept beluga ikra, truffles, dengiz quloqlari va bedana tuxumini o'z ichiga oladi. Samundari Xazananing muallifi, uning retsepti onasiga asos solgan usta Pralad Xiddir. Eksklyuziv dengiz raguti g'ayritabiiy ovqatlarni sevuvchilarga 3,2 ming dollarga tushadi.