Shakar immunitetni 17 marta kuchsizlantiradi!
Endokrinologlarning hisob-kitoblariga ko‘ra, shakarni iste’mol qilgandan keyin 6-7 soat ichida organizmni immun reaksiyasi 17 marta kamayadi. Buning sababi shundaki, shakar kimyoviy tarkibi va xususiyatlari bo‘yicha S vitaminiga o‘xshaydi, vitamin C esa immunitetni kuchaytiruvchi vosita hisoblanadi.
Ushbu moddalarning kimyoviy tarkibi o‘xshashligi tufayli organizm ularni shakar bilan almashtirib yuborishi mumkin.
Fagotsitlar — immun tizimining hujayralari S vitamini bilan oziqlanadi, lekin ular vitamin o‘rniga shakarni o‘zlashtirishi mumkin, chunki kimyoviy tuzilishi bo‘yicha u askorbin kislotaga o‘xshaydi.
Shakar hujayraga kirganda, glyukoza va fruktoza birikmasi uni ichkaridan darhol yo‘q qiladi (nofaol ko‘rinishga keltiradi), bu esa immunitetni pasaytiradi.