112 ko'rilgan
Sabzavotlarni qovurish inson salomatligi uchun zarardir

✅ Sabzavotlarni noto‘g‘ri tayyorlash kariyes xavfini oshiradi. Tadqiqotlarda aniqlanishicha baqlajon,  qovoqcha va yashil bulg‘or qalampiri qovurilganda undagi kislotalik darajasi anchagina ortib ketar ekan, bu esa tishning emal qatlamiga parchalovchi ta’sir ko‘rsatadi.

✅ Shu usulda tayyorlangan sabzavotli dimlamaning kislotalik   darajasi tish salomatligi uchun zararli bo‘lgan gazli ichimliklarniki bilan tenglashgan. Biroq, sabzavotlarni qovurmasdan dimlab pishirilganda undagi kislotalik kerakli me’yorda bo‘lib, tishlarga zarar yetkazmaydi.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 01 May da maqola yozgan. | 112 ko'rilgan

O'xshash maqolalar bilan tanishing