180 ko'rilgan
Hayz paytida ovqatlanish.

✍ Ba’zilar uchun bu odatiy hodisa bo‘lib, u hech qanday noqulaylik tug‘dirmaydi, lekin ko‘pchilik uchun oylik sikl kuchli og‘riq va ulkan noqulaylik bilan kechadi.

☝️ 1-5 kunlarda ginekologlar ko‘proq suv ichishni va o‘zingiz uchun maqbul ovqatlanishni tuzishni maslahat berishadi. Aynan shu davrda tanani qattiq stress bosadi. O‘zingiz uchun ushbu davrda o‘z deyetangizni tuzing:
Grechka, olcha, malina, shuningdek qo‘ziqorin, lavlagi va pishloq.

☝️ 6-19 kundan boshlab - bu kunlarda estrogen ishlab chiqarishga hissa qo‘shadigan taomlar: avakado, keshu, zaytun, greyfurt, apelsin, brokkoli, yashil no‘xat.

☝️ 20-24 kun ichida ko‘proq progesteron ishlab chiqariladi, shuning uchun uni kerakli darajada ushlab turish uchun quyidagilarni iste’mol qilish kerak: Malina, Qulupnay, qizil Qalampir, Bryussel nihollari, Pomidor, Ismaloq, Baqlajon, Bodom.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 26 Mart da maqola yozgan. | 180 ko'rilgan

O'xshash maqolalar bilan tanishing