153 ko'rilgan
Olxo'ri suyaklarni yaxshi holatda saqlash uchun ajoyib vositadir.

Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, bir yil davomida har kuni 100 gramm o'rik - o'n bo'lak quritilgan meva iste'mol qilish bilak va umurtqa pog'onasining pastki qismida suyak mineral zichligini yaxshilashga yordam beradi.

 Ushbu ta'sirning mumkin bo'lgan mexanizmlaridan biri o'rikning ichak mikroflorasiga ijobiy ta'siri bilan bog'liq bo'lib, bu organizmdagi yallig'lanish jarayonlarini kamaytirishga yordam beradi.

Natijada, stressning suyak zichligiga salbiy ta'siri kamayadi.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 03 Fev da maqola yozgan. | 153 ko'rilgan

O'xshash maqolalar bilan tanishing

SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 19 Noy, 23 da maqola yozgan. | 103 ko'rilgan
SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 16 Dek, 23 da maqola yozgan. | 88 ko'rilgan
SHoira Gaybullaeva Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 28 Noy, 23 da maqola yozgan. | 88 ko'rilgan