113 ko'rilgan
Unli mahsulotlarga bo‘lgan qaramlikni kamaytirish uchun ishtahani qanday jilovlash mumkin?

iyetologlar ozgina pishloq iste’mol qilishni maslahat berishadi. Har qanday tekstura va turdagi pishloqni tanovul qilish kerak.
⏺️Uning tarkibida juda ko‘p miqdorda yog‘ bor. Odatda, diyetada sog‘lom yog‘lar yetishmasligi bilan siz uglevodlarga jalb qilinasiz.
⏺️Pishloqda triptofan moddasi mavjud. Triptofan yetishmasligi bilan samaradorligimizni yo‘qotamiz, doimo charchoq va stressni his qilamiz. Natijada shirin va kraxmalli ovqatlar “qarmog‘i”ga tushib qolamiz.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 01 Fev da maqola yozgan. | 113 ko'rilgan