Tishlardagi bakteriyalar
Og'iz bo'shlig'idagi mikroorganizmlar notekis taqsimlanadi. Og'iz bo'shlig'i suyuqligidagi mikroorganizmlarning miqdori ml uchun 4 milliondan 5 milliardgacha, tish plastinkasida esa 1 g material uchun 1 trilliongacha!
Esingizdami, bizga shirinliklarni ko'p iste'mol qila olmaymiz, chunki tishlarimiz og'riydi, deb aytishgan edi? Va keyin stomatologlar meni tishlarim shirinliklar tufayli og'rimasligiga ishontirishdi .
Qo'pol qilib aytganda, bakteriyalar bo'shliqlarga olib keladi. Tishlardagi blyashka bakteriyalardan tashkil topgan biofilmdir. Blyashka faqat saxaroza tufayli hosil bo'ladi, u bakteriyalar uchun shartli "uy" hosil qiladi.
✅ Shuning uchun shirinliklarni afsuslanmasdan yeyishingiz mumkin, lekin ovqatdan keyin albatta og'zingizni chaying