HOMILADOR BO‘LISHGA KO‘MAK BЕRISHI MUMKIN BO‘LGAN MAHSULOTLAR
✅ Ismaloqni bug‘da pishiriladi hamda yarimta limon sharbati qo‘shib, salat tayyorlanadi. Kuniga bir likopcha miqdorida yeyish lozim.
✅ Yog‘siz sut, yogurt va qatiq.
✅ Qaynatilgan yoki konservalangan loviya. Turli xil salatlar tayyorlasa bo‘ladi.
✅ Qovoqni bug‘da pishirib, pyure tayyorlab, sut yoki pishloq bilan aralashtirsa, mazaliroq bo‘ladi.
✅ Brokkoli karamini bug‘da pishirib, o‘simlik yog‘i va tuz qo‘shib iste’mol qilinadi.
✅ 50 gr. bug‘doy yormasiga 200 ml. qaynagan suv quyib, limon sharbati qo‘shiladi-da, ezilguniga qadar pishiriladi. So‘ng pomidor, piyoz, zaytun moyi bilan aralashtirib, dasturxonga tortiladi.
✅ Lavlagini har qanday ko‘rinishda iste’mol qilaverish mumkin.
✅ Karam hazm qilish jarayoniga ijobiy ta’sir ko‘rsatish bilan birga organizmni vitaminlar bilan ta’minlaydi.
✅ Pomidorni o‘zingizga qulay ko‘rinishda iste’mol qilavering, foydali jihatlarini sanab adog‘iga yetish qiyin.
✅ Pista, yong‘oq, bodom, funduk kabilarni bir kunda 50 gr.dan kam bo‘lmagan miqdorda tanovul qilish tavsiya etiladi.
✅ Limon hamda qovun. Yangi uzilganidan iste’mol qiling.
✅ Chakanda va klyukvadan sharbat tayyorlang hamda shakar o‘rniga asal qo‘shib iching.