58 ko'rilgan
Shakar immunitetni 17 marta kuchsizlantiradi!

Endokrinologlarning hisob-kitoblariga ko‘ra, shakarni iste’mol qilgandan keyin 6-7 soat ichida organizmni immun reaksiyasi 17 marta kamayadi. Buning sababi shundaki, shakar kimyoviy tarkibi va xususiyatlari bo‘yicha S vitaminiga o‘xshaydi, vitamin C esa immunitetni kuchaytiruvchi vosita hisoblanadi.

Ushbu moddalarning kimyoviy tarkibi o‘xshashligi tufayli organizm ularni shakar bilan almashtirib yuborishi mumkin.

Fagotsitlar — immun tizimining hujayralari S vitamini bilan oziqlanadi, lekin ular vitamin o‘rniga shakarni o‘zlashtirishi mumkin, chunki kimyoviy tuzilishi bo‘yicha u askorbin kislotaga o‘xshaydi.

Shakar hujayraga kirganda, glyukoza va fruktoza birikmasi uni ichkaridan darhol yo‘q qiladi (nofaol ko‘rinishga keltiradi), bu esa immunitetni pasaytiradi.
Bu mavzu Sog`lik va salomatlik bo'limida 06 May da maqola yozgan. | 58 ko'rilgan

O'xshash maqolalar bilan tanishing